Wypoczynek dla Diabetyków


Organizujemy turnusy wypoczynkowe dla diabetyków.

Posiłki przygotowane są z ograniczoną ilością cukru i konserwantów, jest to domowa, regionalna kuchnia.

Naszą kuchnie wyróżnia duża ilość własnych wyrobów i przetworów.

Nasze posiłki dostosowane są do osób z chorobą cukrzycową.

Wyżywienie jest nie limitowane, jesz ile możesz! Gości nakłada samodzielnie taką ilość jedzenia, jaką jest w stanie zjeść. Do dyspozycji naszych Wczasowiczów jest lodówka. Mamy na uwadze, że część Gości przyjmuje leki, których zażycie musi być poprzedzone posiłkiem. Gościom, którzy wyjeżdżają na wycieczkę wymienione posiłki serwujemy o godzinie 17-tej.

Posiłki serwowane są o stałych porach.

Wyżywienie w czasie turnusu składa się z 5 posiłków w następujących godzinach:
– 8.30 – śniadanie – „stół szwedzki”, w którego skład wchodzą między innymi mleko z chrupkami, sery żółte i topione, ser biały lub pasta serowa, zestaw wędlin swojskich, chleb swojski i tostowy, jajka, galarety, śledzie, pomidory, ogórki, pasztety, miód, dżemy i in.
– 11.00 – kawa lub herbata, ciasto lub lody.
– 14.00 – zupa z pieczywem.
– 17.00 – drugie danie.
– deser.

W cenie turnusu jest pakiet integracyjny: film o Janie Pawle II wraz z kremówką i angielską  herbatą, wieczorek taneczny, na którym serwujemy danie regionalne i napoje, oraz wspólne śpiewanie przy akompaniamencie harmonii i podawanym napitku i dani regionalnego .